Maternitate

Nu fă copii dacă nu vrei!

foto: pinterest.com

Dragă femeie, nu fă copii dacă nu vrei! Nu-i fă și gata. Păstrează-ți dreptul de-a decide ce faci cu corpul tău și cu viața ta. Nu-i fă pentru că așa cere societatea: femeile de lângă bloc, pentru că așa toate femeile fac, pentru că soacra sau mama insistă, pentru că prietenele tale sunt gravide și tu nu ești în rând cu ele, pentru că soțul vrea. Dacă tu nu vrei, nu-i fă.

Nu-i nevoie să faci copii pentru că cel mare „va fi egoist” sau pentru că va fi „singur pe lume”. Cine garantează că ei neapărat o să fie cei mai buni prieteni? Și la al doilea ce-i spui? Te-am născut ca să nu-i fie fratelui tău urât? Nici dacă copilul mai mare îți cere un frate sau o soră și tu nu vrei, nu-l fă. Tu ești părinte împreună cu soțul tău, responsabilitatea este a voastră. Tu nu naști jucării pentru cel mai mare și să fim sinceri, nici el nu știe ce înseamnă cu adevărat un bebeluș în familie. Deci, e în primul rând decizia ta, e corpul tău, e viața ta, apoi cea a partenerului de viață.

Nu-i fă pentru că e vârsta, pentru că așa e regula nescrisă să faci copii. Nu-l fă pe-al doilea, pe-al treilea și nici pe primul dacă nu simți că vrei. Dragă femeie, ai dreptul să nu vrei copii. Ai dreptul să nu (mai) vrei să nu dormi nopțile. Ai dreptul să-ți fie greu cu un copil sau doi și să nu mai vrei să treci iar prin greul acesta. Da, așa cu toate tehnologiile moderne de spălat haine și vase, ai dreptul să-ți fie greu, pentru că îți este.

Ai dreptul să nu vrei să te izolezi, să renunți la muncă, la călătorii, la tot ce crezi tu că va trebui să renunți. Ai dreptul să nu vrei să crești copii, să nu vrei să le dedici timpul tău. Ai dreptul să nu mai ai răbdare pentru încă unul, să îți placă somnul și să nu vrei să renunți la el, să îți placă munca pe care o faci, să o savurezi și să nu vrei să renunți la ea nici măcar temporar. Ai dreptul!

foto: pinterest.com

Nu te îndreptăți în fața altora că nu ai posibilitate, bani, casa e mică și nu mai știu eu ce. Adevărul este că atunci când îți dorești un copil, toate astea nu contează. Adevărul este că tu nu îți dorești un copil sau încă un copil și ai dreptul să spui verde în ochi: nu te băga acolo unde nu e cazul și nu ți s-a cerut părerea. Pentru că AI DREPTUL!

Fă copii dacă asta îți dorești și simți că îți lipsesc, dacă mai ai dragoste, răbdare și dedicație pentru asta, dacă îți dorești asta mai mult decât orice pe lume, dacă ești gata să renunți la toate și nu îți pasă, pentru că vrei să iubești un omuleț mic, cu care nu e ușor, dar e frumos să-l crești. Așa se fac copiii, din dragoste și dorință. Atât! Fă copii dacă îți dorești, oricâți vrei și nu vă uitați în gura nimănui, dar asumați-vă această decizie. Nu contează cum vin copii în viața ta dacă ți-l dorești și îi aștepți. Rămâi gravidă cu ajutorul tehnologiilor moderne sau fără, îl naști, îl înfiezi… Pentru că atunci când îți dorești din toată inima un copil, nimic nu mai contează. E viața ta, atât timp cât tu ți-l dorești, fă-l! Pentru că AI DREPTUL!

Și dacă nu vrei, nu-i face! Pentru că AI DREPTUL!

VULPEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s