Cărțile Vulpii

„SelfMama”life hack-uri pentru mama care lucrează

20180804_112249 (1)

În original (rusă) „#Selfmama. Лайфхаки для работающей мамы” Людмила  Петрановская

Dacă cineva din mame are nevoie de o pastila contra sentimentului de vinovăție resimțit față de propriii copii, această carte vă poate ajuta să vă tratați. Ludmila Petranovkaia este un psiholog rus care îmi place foarte mult dintr-un motiv temeinic – este omul echilibrului în ceea ce ține de recomandările sale profesionale. Este cea care trage spre un mijloc de aur ideea extremistă precum copilul ar fi centrul familiei, mama și tata sunt datori să sacrifice totul pentru el și tot ce se întâmplă cu copilul e greșeala lor.

O carte atât de eliberatoare! O carte ce te tratează de veșnica încordarea de-ale face pe toate, bine, corect, perfect și nicidecum altfel. Este o lectură atât de necesară femeilor cu copii, ca aerul, ca apa și nu exagerez deloc. Ca mamă știu pe pielea mea ce înseamnă să fii mereu sub presiunea idealului de „mamă perfectă”. E o chestie distrugătoare atât pentru mamă, copil și în general pentru întreaga familie.

Nu am subliniat niciodată atât de mult într-o cartea, pot cu siguranță să spun că aceasta e cea mai importantă și necesară carte despre copii și mame pe care am citit-o de până acum. Sunt atât de recunoscătoare că am am auzit de ea, că am cumpărat-o, că această carte a fost scrisă. Trebuia cineva să explice de ce ne vine atât de greu să fim mame în lumea modernă deși avem mult mai mult confort fizic decât mamele sau bunicele noastre. Despre toată presiunea socială vorbită și nevorbită, despre alegerea lucru sau copil. Tocmai asta a făcut autoarea.

Dacă cineva v-ar spune că puteți fi pur și simplu om, pur și simplu o mamă, care face tot ce poate mai bine pentru copiii ei, dar care nu uită de ea și este așa cum este, minunată pentru copilul ei cu toate strigătele ocazionale, cu nervi și epuizare? Dacă v-ar spune cineva că nu purtați 100% responsabilitate pentru comportamentul și mai ales viitorul copilului? Dacă ați găsi o carte ce v-ar spune că vă puteți relaxa și savura, așa cum este, o zi mai simplă, alta mai întortocheată? Eu am găsit-o și vă îndemn să o citiți și voi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s