De-ale Vulpii

Ridică-te!

9c14f3983b0a7514f2364cd8027e15b3.jpg

Nu o lua de la capăt. Ia-o dintr-un nou început, ori de câte ori vezi un sfârșit. Morțile dor. Toate morțile din viața noastră dor. Plângi, dar nu uita să îți revii din acest plâns. Să te ridici, să-ți ștergi lacrimile și  să cauți un nou început. Acolo unde tu nu-l vezi. Caută o făclie – un om, un scop, un gând, un cânt de pasăre în dimineață și luminează-ți cu ea drumul. Caută noul început. Acolo unde tu crezi că nu-i. Și vei descoperi că este.

Caută-ți visul, talentul și crește-l ca pe un copil în fașă. Cu multă grijă, dragoste și blândețe. Ajută-l în fiecare zi să învețe ceva nou. Ridică-l atunci când cade. El nu e zdrobit, el doar învață să meargă. Ridică-l și sărută-l, căci într-o zi va alerga el spre tine și te va săruta plin de recunoștință.

Mergi. Târăște-te, aleargă, cazi, târăște-te și aleargă din nou. Cine a promis că va fi ușor? Încearcă. De mii de ori. N-ai nimic de pierdut. Doar de câștigat. Iar atunci când la sfârșitul vieții, bătrână și ridată îți vei da ultima suflare, o să spui „am făcut tot ce mi-a stat în puteri”.
Caută în tine puterea credinței în ziua de mâine, în tine, în minunile acestei lumi, în viață, în vise, în lumina din ochii copilului tău. Oricât de zdrobită la pământ nu te-ai simți, acea lumină există în tine. Ea nu dispare nicăieri, niciodată. Niciodată. Caut-o! Ea te așteaptă. Aveți împreună multe de făcut. Atât de multe…
Caută în tine acel copil neastâmpărat și plin de viață. Caută bucuria primei raze de soare ce se revarsă dimineața spre geamul tău. Există în soare o rază doar pentru geamul tău, doar pentru ochii și inima ta. Doar pentru copilul din tine, doar pentru visele tale. Întinde palmele spre ea, umple-le și spală-te pe față. Caută în tine bucuria primilor fulgi de zăpadă, a primele frunze fragede și vulnerabile răsărite pe crengile copacului ce te veghează în ograda casei tale. Bucuria acelui verde crud, acelui verde care se va umple cu raze de soare ca să devină matur și puternic.
Caută în tine tot de ce ai nevoie. Totul de ce ai nevoie deja este în interiorul tău, iar odată găsit acolo, se reflectă oriunde înafară. Întoarce-te mereu spre tine. Fă din vise scopuri, fă din scopuri realizări. Ridică-te și mergi iar. Ridică-te și mergi iar. Ridică-te și mergi iar. Ridică-te și aleargă. Ridică-te!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s