De-ale Vulpii

Pentru mama

16808412_1356147644431434_478116143_n

Acum mă ții în brațe. Mică și rumeoară. Mă iubești cu tot infinitul de iubiri din tine și eu te iubesc la fel. Vor trece zile și zile în care noi o să râdem și plângem împreună, în care tu o să desenezi cu mine, apoi o să simți că nu mai poți, că ești obosită, că vrei liniște și libertate. Iar a doua zi iar o vei lua de la capăt. Iar mă vei ține în brațe și mă vei lăsa să mă joc în părul tău moale.


O să las în buclele tale bomboane și tu nici măcar nu o să te superi. Vei lua o foarfecă și vei tăia ce nu mai poate fi descâlcit… și-mi vei zâmbi. Tu miroși a checuri mamă! Tu miroși gustos! Miroși a lapte. Laptele cu care nu ai reușit să mă hrănești și pentru asta ai plâns. Tu mi-ai dat iubire mamă, prin ochi, atunci când m-ai ținut în brațe și strângeai printre dinți regretul că nu sunt la sânul tău. Din încordarea ta nu ai reușit să vezi cât de multe îmi dai prin brațele tale, prin ochi, căldură, prin bucle cu miros de chec.

Împreună mamă vom alerga prin băltoace, ne vom trânti pe omăt, vom hrăni toți câinii de prin mahala și vrăbiile de la geam.O să prindem în două șopârle, o să strângem frunze ruginite. Multe clipe frumoase ne așteaptă mamă!

Dar va veni și o zi care ne va despărți. Știu mamă, o să-ți fie frică și amar și te va durea și te vei împietri. Clipa în care toate astea vor dispărea din viața mea de copil, clipa în care nu o să te mai am alături. Ziua în care nimeni nu vă mă mai înțelege, nu mă va cuprinde și susține. Ziua în care o să-mi încui inima și o să uit toate frunzele și toate băltoacele, mirosul de chec și buclele tale, mamă. E greu să trăiești cu inima încuiată, mamă!

Tu o să plângi departe de mine. Eu nici măcar nu o să mai plâng. În mine va fi un gol care nu va mai putea fi umplut vreodată. Dar mamă, va veni ziua în care îl voi ține în brațe pe fiul meu, mic și rumeor. În acea zi inima mea se va topi și lacătele de pe ea se vor descuia și nu va mai fi piatră.

Va veni timp când o să încerc să nu fiu ca tine și așa voi deveni tot mai mult tu. Pentru că frunzele, băltoacele și checurile și buclele tale mamă, n-au plecat niciodată din inima mea.

Cuprinde-mă mamă acum, așa mică, nu îți fie teamă, va veni ziua când o să descui ușa după care te-am încuiat în inima mea și te voi ierta, deși poate nu am de ce să te iert. Toate mamă ne sunt date cu un rost și într-o zi o să-l găsesc.

Descuie-ți și tu mamă inima. Închide ochii și vezi cum eu alerg prin pădure, iar tu mă fotografiezi, cum ne plimbăm prin piață, cum îmi cumperi urechiușe și apă dulce. Vezi mamă, că s-a meritat? A fost atât de frumos! Nu contează că nu a durat o veșnicie. Acele momente au fost și eu le-am trăit cu tine de mână.

Ia-mă mamă în brațe, așa mare cum sunt acum, așa mamă și eu. Hai să mai căutăm frunze și șopârle,hai să-mi mai cumperi o urechiușă de 50 de bani. Lasă-mă să mai răscolesc o dată prin geanta ta și să văd că ai acolo ceva pentru mine.

Descuie-ți mamă inima și iartă-te. Eu te iubesc cu tot infinitul de iubiri din mine și-ți mulțumesc pentru tot ce mi-ai dat. Pentru frunze, checuri și băltoace și pentru toatele rănile mele.

Mi-e dor de tine, mamă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s