Cărțile Vulpii

„Cum să te psihanalizezi singur” de Andree Roberti

image_10917

 

 „Cum să te psihanalizezi singur” de Andree Robertini, e cu siguranță una din cărțile care m-a marcat. Această lucrare psihologică, scrisă în termeni extrem de accesibili, m-a făcut să mă redescopăr, dar poate chiar… să mă descopăr. 

Cum să te psihanalizezi singur” e o carte scrisă de un psiholog, care dorește să-și învețe cititorul, ca acesta din urmă să-și devină propriul său psihanalist. Cartea cuprinde puțin peste 300 de foi, pe care le-am citit cu mare nesaț și interes, fără ca să mă plictisesc la măcar vreun  alineat.

„O carte adevărată, nu este una pe care o citim, ci una care ne citește” spunea W.H. Auden; anume din această categorie a cărților e cea despre care citiți acum. Pe parcursul lecturii, am avut parte de nenumărate momente, când mă opream din citit, meditând asupra celor scrise de autor și descoperind datorită lor, un adevăr ascuns în mine.

E o carte despre care pot spune cu siguranță că te împrietenește cu tine însuți, te „dezbracă în pielea goală” și te pune în fața „oglinzii”, în care te provoacă să-ți privești complexele și temerile. Un fel de hartă spre propria ființă, în care destinația, e autocunoașterea. Atingerea scopului final, depinde doar de tine.

Recomand această adevărată comoară, tuturor celor ce vor să se cunoască, să scape de frustrări, temeri, complexe, care le complică viața și îi împiedică să se realizeze. Datorită acestei cărți, am înțeles multe lucruri despre mine, despre anumite decizii pe care le-am luat și de ce am procedat într-o anumită situație, anume așa și nu altfel. Totodată, „Cum să te psihanalizezi singur” te va ajuta să-i cunoști și pe cei din jurul tău și chiar să le analizezi comportamentul sau felul de-a fi, din punct de vedere psihologic.

Ca să vă conving de necesitatea lecturării acestei cărți, vă prezint mai jos câteva pagini din ea. Personal, am citit-o în regim on line, e prima carte, apropo, care m-a convins să o fac. Cu siguranță, însă o să mi-o cumpăr tipărită pe hârtie, ca să o mai recitesc, de câte ori o să am nevoie și să poată lăsa creionul meu urme, peste frazele în care m-am regăsit.

Niște sfaturi de final:

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s