Cărțile Vulpii

„Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason

2013-08-18 13.12.55
„Cel mai bogat on din Babilon” de George S. Clason este o carte de căpătâi în educația financiară. Aceasta face parte din colecția lecturilor fundamentale de business și antreprenoriat. „Cel mai bogat on din Babilon” conține 143 de pagini (editura  „Amaltea”), divizate în 11 capitole.

Cartea de față cuprinde „parabole babiloniene”, vechi de șase mii de ani, după cum susține autorul. Nu o să descoperiți scheme de business și administrare, nici date statistice cum poate ați putea aștepta. Exprimarea în „Cel mai bogat on din Babilon” este un extrem de simplistă, amintind-o pe cea biblică. Totuși în pofida unei exprimări ușor primitive, această carte poate servi drept prim manual de business și pentru cel mai neinițiat cititor, anume datorită felului în care este scrisă; ea va fi înțeleasă de oricine.

În timpul lecturii aveam senzația că discut cu un bătrân înțelept, care îmi povestește și care mă învață în termenii accesibili lui, dar și mie, ceva ce poate fi numit bazele îmbogățirii. Niște reguli foarte simple și în același timp esențiale celor care își pun drept scop să se îmbogățească sau să pornească o afacere. Probabil doar această carte nu va fi suficientă pentru construirea unui business de milioane, dar la înțelepciunile ei o să vă întoarceți mereu.

„Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason poate fi găsită și în format electronic, dar se merită să o cumpărați tipărită pentru a face însemnări în ea, la care veți reveni de multe ori.

 

   Iată câteva citate care mi-au plăcut:

„Soarta Nestatornică este o zeiță rea, care nu aruncă cu aur în stânga și în dreapta. Dimpotrivă, ea îi duce la pierzanie pe toți cei care câștigă aur fără sudoarea frunții.”

 
„Fiecare monedă de aramă este copilul monedei de aur care lucrează pentru tine.”
 
„Când este vorba despre tainele stelelor de pe cer, îi ceri sfatul piratului? Nu, pe cinstea mea, te duci la un astrolog, dacă ai ceva minte.”
 
„Mai întâi trebuie să-ți organizezi o armată de sclavi de aur și apoi te poți bucura fără regrete de ospețe-ndestulate.”
 
„Renunță la alte cheltuieli dacă este necesar! Dar puneți mereu deoparte suma stabilită.”
 
„ Adevărul este întotdeauna simplu.”
 
„Aurul îl evită pe cel a cărui pungă este mereu goală.”
 
„Înainte de-a vă arunca banii într-o investiție, studiați cu atenție pericolele care ar putea s-o însoțească.”
 
„Norocul vine în calea celui care știe să-l întâmpine.”
 
 
     Sunt o mulțime de citate pe care le-am însemnat cu creionul și care cu siguranță îmi vor fi de folos, indiferent de domeniul în care o să activez, dar vă las pe voi să le descoperiți!
Lecturi plăcute!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s