De-ale Vulpii

Câteva lecții de viață care m-au eliberat

_MG_78371
Nimeni nu îmi este dator cu nimic și eu nu sunt datoare nimănui cu nimic. Un adevăr care m-a elibereat și îi eliberează pe alții de mine. Care îmi permite să nu mă mai agăț de ceea ce cred că ar fi trebuit părinții mei să-mi facă pentru mine, ei au făcut ce au putut, au dat atât cât au avut și au știut să dea. Un adevăr care te face liberă și stăpână pe tine.
Viața se întâmplă AICI și ACUM. Trăiește clipa. Vezi frumosul în ceea ce se întâmplă acum. Nu-l poți găsi? Crează-l! E în puterea ta să o faci.

Sunt responsabilă de tot ceea ce mi se întâmplă sau nu mi se va întâmplă. Eu îmi creez viața prin mii de căi și energii. Să le cunoști, înțelegi și să te împrietenești cu ele înseamnă să fii conștient de ceea ce ți se întâmplă sau ți se va întâmpla, înseamnă să scrii tu scenariul proprii vieți. E fantastic!

Fă ceea ce simți! Chiar dacă creierul tău nu poate uneori explica ceea ce simți. Explicația vine peurmă. Fă ceea ce te face fericită și împlinită. Ai o singură viața! Este responsabilitatea ta să te faci fericită, nu aștepta să o facă alții, pentru că alții nu o pot face. Doar tu te poți face fericită.

foto: Ellene Mocrii

Dacă nu pot schimba situația, îmi shimb atitudinea față de ea. Toate și toți vin în viața noastră cu un rost și un sens. Doar cine nu vrea să vadă nu vede. Mă întreb ce am de învățat din această situație, ce am de învăța de la acest om (pe care îl admir sau mă enervează). Toate vin cu un rost, doar trebuie să fii capabilă să înțelegi asta.

Fii tu sistemul și punctul tău de referință în viață. Asta e cea mai importantă lecție pe care am învățat-o. Nu soțul, nu copilul, nu părinții sau oricine altcineva. EU sunt cel mai important om din viața mea și prin mine și de la mine le pornesc pe toate. Fă-te fericit pe tine și apoi o să-i poți face și pe alții. Iubește-te pe tine și tocmai apoi o să înveți să-i iubești cu adevărat pe alții. Acceptă-te pe tine și abia atunci o să îi poți accepta pe alții cu bune și rele (exact ca tine).

Ce te enervează și deranjează în alții este exact ceea ce te deranjează la propria ta persoană. Oamenii sunt oglinzile noaste. Putem arunca în el și să îi facem cioburi cu care să ne rănim și noi și ei sau ne putem pune în fața lor și să spunem „Ești lenoasă, deci sunt lenoasă! Aici am de lucru. Mulțumesc oglindă că-mi arăți, sunt deschisă să văd și să lucrez asupra mea”.

Mintea și inima trebuie să fie mereu conectate, altfel e un dezastru dacă le treci pe toate doar prin una. Împreună fac un cuplu fantastic. Lasă-le să se iubească reciproc.

Tot ce înveți de alții, citești, toate teoriile de prin cărți sau traininguri trebuiesc trecute prin tine, adaptate, ajustate, modelate astfel în cât să ți se potriveasă ție. Toate trebuiesc conștientizte de tine! Fii tu! Așa cum ești. Teoriile sunt ideale, dar tu nu ești ideală.

Eu nu sunt ideală și nici nu am nevoie să fiu. Nu sunt un om, femeie, soție, mamă, fiică, prietenă ideală. Și nici nu vreau să fiu. Sunt om viu. Conștient, dar viu.

Traumele mele sunt bogățiile mele. Sunt frumoase și importante. Dacă nu ar fi fost ele, eu nu aș fi fost cine sunt și nu aș fi ajuns acolo unde sunt. Iar eu mă simt minunat acum, aici, cum sunt și unde sunt.

Dă-ți singură tot de ce ai nevoie, du-te și îți ia tot ce îți trebuie. Nu aștepta să o facă alții. Ești în puteri să o faci singură, ești ceea care știe cel mai bine de ce ai nevoie.

Nu avea așteptări de la alții, le poți avea doar de la tine însăți. Cere doar de la tine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s